Хасково

Специализиран градски транспорт и дигитални класни стаи поискаха на обсъждането на бюджета на Хасково

Община Хасково да закупи микробус за специализиран градски транспорт за лица с увреждания, предложи от името на граждани Петя Дамянова на общественото обсъждане на проектобюджета за 2020 г.

Подобен транспорт, който превозва хората с увреждания до училище, ТЕЛК и други институции имало в Пловдив и Варна. Тя предложи към съществуващи детски площадки с видеонаблюдение да бъдат монтирани и специализирани уреди за деца с увреждания. Сега площадка за тях имало единствено в Дневен център „Марина“. Третото й искане беше да се заложат средства за изграждането на закрит плувен басейн в „Марина“ заради ползите на водната рехабилитация.

Бюджет

Директорът на ЕГ „Асен Златаров“ и общински съветник Деян Янев предложи да има общинска програма за модерно образование в общинските училища с бюджет 50 000 лв. Целта е в училищата да бъдат изградени дигитални или смарт класни стаи. Те ще са с електронни учебници, които били 3 – 4 пъти по-евтини. Парите могат да бъдат заделени от резерва на бюджета или от средствата, предвидени за охраната на училищата.

Бюджет

Граждани се оплакаха от липса на улично осветление на определени места, боклуци пред блокове в „Република“, като поискаха и разчистването на дерето там. Кметът се ангажира да провери проблемите и да се потърсят решения.

Бюджет

Haskovo.info припомня, че рамката на проектобюджета на община Хасково за 2020 г. е близо 78 млн. лв.

Близо 78 млн. лв. е проектобюджетът на община Хасково за 2020 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

9 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Николай
Николай
16.01.2020 22:08 22:08

искаме да се ремонтира двора на ул.Дунав № 6, прилича на лунен пейзаж, след санирането, хората се спъват, няма и осветление, за какво плащаме данъци, като не могат да се отделят някакви 2-3000 лв. имаше един напукан стълб за уличното осветление, на ул.Самуил и близо до парка, един съсед си ремонтираше мазето си и после отиде и замаза стълба с вар, срамота, да няма пари за такива неща, ами ако тоя стълб падне и убие някой, тогава ще се тюхкате, а сега спите, срамота

Анонимен
Анонимен
17.01.2020 6:46 6:46

Унищожението на България продължава. Дигитални учебници. Ташак

Пешо
Пешо
17.01.2020 9:06 9:06

Проконтролирайте спазването на разписанието на тролеите,минаващи през „Орфей“ в посока на Източна Индустриална Зона.И при лошо време,когато тези амортизирани превозни средства са парализирани,пуснете алтернативен транспорт в уречените часове.Подигравка е да се чака тролей в указаното време,а той да е минал по-рано или изобщо да не се появи или пък с 20 минутно закъснение.
Или най-лесно – пуснете маршрутна линия „Орфей“ – Източна Индустриална Зона!

Член кореспондент
Член кореспондент
17.01.2020 9:07 9:07

Къде се крие др.Годжов – лидера на“ БСП- капиталисти“?Защо се крие като мишка,а не направи едно смислено предложение.Това,което се предлага от гражданите е задължение на всички тюфлеци,които са избрани от и следва да защищават нашите интереси.Защото харчат нашите пари и крадат от тях

Гражданин
Гражданин
17.01.2020 11:40 11:40

Най- накрая да се направи предлижение и за малките училища: Вапцаров, Смирненски, Л. Карвелов. Те нямат пари и ще е добре да се направят дигитални стаи за тези училища. Браво на добрия пример на Климент и нашата директорка .

Анонимен
Анонимен
17.01.2020 16:25 16:25
Отговор до  Гражданин

„Смирненски“ е малко училище?

Анонимен
Анонимен
18.01.2020 9:30 9:30
Отговор до  Гражданин

Липсата на учебници във хартиен вариант ТЪПИР води до контрол какво изучават децата. след години няма да има учебници в хартиен вариант и каквото му подадат на детето това ще учи. точно тогава ще се появи и “ министерството на истината „. Прост народ лесно се управлява. ТЪПИР като тебе още по- лесно

Гражданин на град Хсково
Гражданин на град Хсково
19.01.2020 21:18 21:18

И аз имам предложение като гражданка на град Хасково.
Предлагам да имаме градски транспорт както в Ст.Загора, Пловдив големи автобуси удобни както за инвалиди така и за майки с колички,и спирки които показват кой автобус къде ще отиде и след колко време.
Има ме си градски транспорт а плащаме за такси 3-4 лв.

бенефициер
бенефициер
21.01.2020 1:12 1:12

До кореспондента:
Къде отиде? Отиде да се учи да чете, особенно да наблегне на думичките: оперативен, програма, регион, растеж… айде пак, оперативен, програма..

Back to top button