Регион

Хванаха камион, натоварен с кабели и нарязани катализатори

Пътни полицаи от Свиленград са задържали мъж, превозващ незаконно отпадъчни кабели и нарязани катализатори от Гърция, съобщават от областната дирекция на МВР.

Вчера около 10 часа на около 300 метра от ГКПП „Капитан Петко войвода“ полицаите са проверили товарен автомобил Пежо, движещ се от Гърция към България. В колата, собственост на фирма от Садово и шофирана от 56-годишен мъж са открити ел. кабели и нарязани катализатори.

Веднага са уведомени служители на РИОСВ-Хасково, които са установили, че за трансграничния превоз, водачът не притежава нужните документи за превоз на отпадъци. На база констативния протокол от РИОСВ, му е съставен акт по Закона за управление на отпадъците. Товарът и камионът са предадени с протокол и се намират в полицейското управление. Материалите по преписката са изпратени на прокуратурата.

Две бързи производства са заведени вчера в Димитровград. Първото е срещу 22-годишен младеж, заловен от териториалните полицаи да шофира в село Странско лек автомобил Ауди с 1.24 промила алкохол. Младежът е отказал кръвна проба.

Второто производство е срещу 25-годишен жител на село Стамболийски, който управлявал Мерцедеса си по улиците на Димитровград в срок на административно наказание.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button