Детско отделение с още апаратура от „Жълти стотинки“, грамота за дарителите от Спортното

Хасково

Дарение от още 12 перфузора, 4 пациентни монитора и кислородна палатка на стойност 20 364 лв. получи Детско отделение на МБАЛ – Хасково.

Апаратурата е от кампанията „Жълти стотинки – деца помагат на деца“. С това общата сума на оборудването, доставено на Детско отделение възлиза на 55 719 лв.

Дарение

През миналата година бяха доставени електрокардиограф, аспирационна помпа, 20 стойки за системи, 3 шкафа за дрехи, 5 медицински бюра, 3 метални шкафа за болнично бельо, 3 бебешки легла за кърмачета и 10 бебешки легла, 36 болнични шкафчета, 30 дозатора, спално бельо – по 50 комплекта за деца и за придружители, 30 стола, 6 походни легла, 2 посетителски пейки, 2 колички за почистване, 11 двукрили гардероба, 6 инхалатора, печка Раховец.

С последното дарение се покриват всички изисквания и нужди на Детско отделение, като екипът благодари на дарителите. Част от тях са шампионите от хасковското Спортно училище „Стефан Караджа“, които получиха грамота с благодарност от Сдружение „Съзидание – 2012“.

Събраната сума в кампанията надхвърля 75 000 лв. Парите, които остават неизползвани за столицата на акцията за 2019 г., се прехвърлят за следващата столица за 2020 г. – болницата в Монтана.

3 коментара

  • Тая докторка още ли е там?! Изключително груба и арогантна 🙁 !
    Децата се приемат масово за клиничната пътека!
    А иначе, браво на младите хора от инициативата! Пожелавам им да бъдат здрави и все така мили и добронамерени!
    Но къде е Здравната каса, МЗ ? Защо те не отделят нужните средства?!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.