Разпитват 48 свидетели по делото за обира на хасковската поща

Хасково

48 свидетели ще бъдат разпитвани по делото за обира на пощата в Хасково. Това стана ясно на днешното разпоредително заседание. 17 от тях са вещи лица, а други 13 няма да бъдат призовавани.

За обира на 1 832 700 лв. от пощата са обвинени трима – Красен Кънчев, Димитър Димитров и Тихомир Мавродиев. От „Български пощи“ АД вече внесоха искова молба срещу подсъдимите за обезщетение за пречинени имуществени вреди в размер на 1 832 700 лв. с лихвите.

Haskovo.info припомня, че обирът беше извършен вечерта на 7 срещу 8 юни 2016 г., когато група маскирани мъже проникна в сградата на Областна пощенска станция, обезвреждайки охранителната техника и привеждайки в безпомощно състояние охранителя. Като на филм маскираните за минути, проникнаха в трезора на пощата и чрез металорежещи машини отвориха три масивни метални каси, откъдето взеха парите и след това избягаха с предварително подготвени автомобили и маршрути. Кънчев е обвинен като извършител, а Димитров и Мавродиев – като помагачи.

Делото продължава по общия ред с разпита на свидетелите на 13, 14, 20, 21, 27 и 28 февруари. Решенията в разпоредителното заседание могат да бъдат обжалвани пред Пловдивския апелативен съд.

Един коментар по “Разпитват 48 свидетели по делото за обира на хасковската поща

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.