Хасково

200 лв. е трябвало да вземе шофьорът на камиона с марихуана в акумулаторите

200 лв. е трябвало да получи Атанас Андреев, който е шофьор на камиона, заловен на ГКПП „Капитан Андреево“ с близо 3 кг. марихуана, скрита в акумулаторите. Стойността на дрогата е 11 360 лв., а камионът пътуваше от България за Турция.

Това стана ясно на днешното дело в Хасковския окръжен съд за разглеждане на мярката за неотклонение на Андреев и Никола Кацарев, който е обвинен, че е подбудител и помагач. Дрогата беше открита на 15 януари, а служители на ГД БОП задържаха малко по-късно Кацарев в Асеновград.

Канабис

Андреев е направил пред разследващите пълни самопризнания. Адвокатът на Кацарев пък каза, че срещу клиента му няма доказателства. Двамата са семейни с деца и поискаха от съда по-лека мярка.

Съдът ги остави в ареста, защото може да се направи обосновано предположение, че са извършители на престъплението в което са обвинени. Отделно могат да се укрият или извършат друго престъпление. Определението може да бъде обжалвано пред Пловдивския апелативен съд.

Ако бъдат признати за виновни ги грози затвор от 10 до 15 г.

Канабис

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button