Хасково

Ученици: Зеленчуците са по-ефективни от предпазните маски

МаскаНови предпазни маски се разпространяват в търговската мрежа в Хасково покрай грипната истерия в страната. Те са внос от Китай и струват по 30 стотинки. Особеното при тях е, че са по- твърди от познатите досега и разполагат с метална пластина над носа. Това позволява маската да прилепне по-добре по лицето, ограничавайки достъпа на микроби, поясниха пред Haskovo.info аптекари. 

Въпреки че са с около 20 стотинки по-скъпи от обикновените маски, хасковлии купуват все повече и повече от този вид, разказаха фармацевтите.  Те бяха категорични, че каквато и да е маската важно е тя да се сменя поне на 3 часа. Според епидемиолозите обаче ефективността на тези предпазни средства е почти минимална

Ебру Безчет

Ебру Безчет

Въпреки масовата истерия покрай новия грипен щам в хасковското училище „Христо Смирненски“ атмосферата днес не бе напрегната. Осемгодишната Ебру Безчет сподели, че знае за ползата от носенето на маските.

Макар че учителката им ги е посъветвала да си купят, повечето деца от класа на Ебру не са го направили

Оказа се, че малчуганите не се страхуват от грипния вирус. „В нашия клас има няколко деца, които носят маски“, разказа Ебру и допълни, че според нея вместо това е по-добре да се ядат повече плодове и зеленчуци.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
grajanina keyn
grajanina keyn
06.11.2009 16:00 16:00

Тази маска се продава отдавна в търговската мрежа в Хасково и е предназначена за прах и никакви микроби не може да улови, можете да я видите във всеки магазин за железария, аптекарите са тръгнали да морадерстват хората като им продават нещо от което ползата ще е нулева. Да не говорим че самите маски са некачествени и дори за прах не стават, пластините не държат, а самата материя мерише на гума.

Back to top button