Регион

Хванаха ментета на Неделния пазар и цигари в тайници на коли

Ментета са иззели криминалисти от Димитровград, съобщават от полицията.

На 17 януари в 6 часа те са проверили търговски павилион на Неделния пазар в града, стопанисван от 29-годишна жена от Нова Загора. Полицаите са установили в процес на продажба 322 спортни артикула с лого на търговски марки без разрешение на правопритежателя. Собственичката им ги е предала с протокол.

Близо 9 800 цигари пък са иззели в петък служители на ОДМВР Хасково при специализирани операции по линия на „акцизи и контрабанда“. По-голямата част от тях са намерени при проверка на четири автомобила на платно „вход за леки коли и автобуси“ на ГКПП „Капитан Андреево“.

В автомобилите Рено, Опел, Фолксваген и Ситроен, шофирани от мъже от Харманли са открити общо 7 180 цигари от различни марки без бандерол. Останалите 2 580 къса са иззети при проверка от автомобил, паркиран в Симеоновград. При всички от случаите, безакцизните папироси са намерени в тайници в естествените кухини на колите. На собствениците са съставени актове по Закона за акцизите и данъчните складове.

В Димитровград е арестуван 35-годишен мъж, проверен също в петък от местните криминалисти на улица „Анри Барбюс“ в града. В него те са открили плик с бяло кристално вещество с тегло 1.66 грама, реагиращо при полеви нарко тест на метамфетамин.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
✔
20.01.2020 13:33 13:33

Половин Харманли се изхранва с контрабанда на цигари и търговия с наркотици.

Back to top button