Хасково

183 хасковлии декларираха доходите си в НАП до днес, 85% по интернет

85 процента от деклариралите доходите си хасковлии до днес са го направили по интернет чрез електронен подпис или ПИК, съобщи на брифинг директорът на НАП – Хасково Атанас Запрянов.

НАП
Атанас Запрянов

Общо 183 физически лица вече са подали годишните си данъчни декларации в Хасково, 155 от тях – по електронен път като 60 са ползвали електронен подпис, а останалите – ПИК. Едва 10 са поискали облекчения за деца и ипотечни кредити или възстановяване на надвнесен данък.

200 са фирмите, успели да декларират печалбите си за 2019 г. до този момент в Хасково. От миналата година юридическите лица правят това само по електронен път.

Сроковете за подаването на годишните данъчни декларации остават без промяна – 31 март за фирмите и 30 април за физическите лица. Удължен е обаче срокът, в който може да се ползва отстъпка от данъка за физическите лица. Той е 31 март.

Една от новостите при декларирането на доходите тази година е, че всеки, който има ПИК или електронен подпис ще може да се възползва от предварително попълнена данъчна декларация. Това ще стане благодарение на изискването към фирмите и предприятията да подадат до края на февруари информация за изплатените доходи. Така няма да бъде нужно и подаването на копия от служебни бележки заедно с декларациите. В предварително изготвените от НАП декларации ще могат да се правят промени като например да се допълнят доходи от наеми.

Услугата ще се предлага от март само по електронен път, т.е. няма вариант да получите попълнена декларация на хартия. За тези, които няма да ползват интернет за подаването на декларации, освен гишетата в офиса на НАП ще работят и централните офиси на Български пощи в градовете.

НАП

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button