Хасково

Помагат безплатно на хора с ТЕЛК в намирането на работа в Хасково

Двама социални работници от Хасково предоставят безплатна помощ на хора с ТЕЛК или близки на пациенти с намалена работоспособност при търсенето на работа.

Инициативата е на Националната пациентска организация и Българската стопанска камара. 400 пациенти с ТЕЛК или близки на хора с намалена работоспособност от пет града в страната до края на октомври трябва да получат безплатна помощ от социални работници за това по-лесно да си намерят работа. Инициативата се реализира и в Хасково.

Социалните работници помагат с информация за свободните работни места в региона, както и с информация за това как безработните да променят квалификацията си или да продължат образованието си. Специалистите на Националната пациентска организация помагат още при писането на автобиография и мотивационно писмо, както и с подготовката за интервю за работа. На социалните работници може да се разчита и за придружаване до Бюрото по труда и местната социална служба за търсенето на повече възможности за намирането на работа.

Предвидени са още безплатни електронни обучения за търговски, продажбени и презентационни умения, работа с компютър и др. Социалните работници помагат и в попълването на различни документи, така че да се намали зависимостта на пациентите с хронични заболявания от администрацията. Разработва се и информационна система, която помага на работодатели, както и информационна кампания за правото на хората с увреждания да се върнат на пазара на труда.

На 30 януари от 14 часа ще се проведе информационна среща в Общностния център за подкрепа на деца и родители.

Който има нужда може да се свърже със социалния работник Кристина Йорданова на телефон 0898 412 180.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button