Хасково

По време на епидемията сливат групи в ясли и градини?

ДецаДо края на работния ден днес ще стане ясно в кои детски заведения в Хасково ще бъдат сливани групи, каза за Haskovo.info пресаташето на общината Бояна Тодорова.

Решението е наложително, тъй като за да предпазят децата си родителите ги оставят в къщи. Завишена заболеваемост на малчуганите в яслите и градините няма регистрирана, но отсъствията на децата е причината директорите да сливат групи. По норматив 12 е минималния брой деца за групите в детските градини, 8 – за групите в яслите.

Днес проверка установи, че 50% от децата в община Хасково отсъстват от детските заведения. Затворена градина няма, но сливане ще има, бяха категорични от общината. В някои групи има едва по 5 деца.

От днес всички служители са с маски. Филтърът на децата е засилен. Забранен е достъпът на външни лица в детските заведения, Прави се и по една допълнителна дезинфекция, припомниха от администрацията.

Haskovo.info научи, че вече има градини, които днес посрещнаха малките със слети групи. Това допълнително притесни родителите. Голяма част от тях стигнаха до входната врата на детското заведение и се върнаха с малчуганите си в къщи.

От днес РИОКОЗ – Хасково събира данни за отсъствията на децата от Хасково и Димитровград. „От тях зависи и какви действия ще предприеме от тук нататък здравната инспекция“, обясни пред Haskovo.info директорът на институцията д-р Делчо Янев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button