До края на седмицата щабът ще решава за грипна епидемия в Хасково

Хасково

Продължава леко да се покачва броят на болните от остри респираторни заболявания в Хасково, сочат последните данни на Регионалната здравна инспекция.

От РЗИ ежедневно получават информация от общопрактикуващите лекари за броя на преминалите болни. Изпратени са и нови проби от пациенти, които да се изследват за грип в лаборатория. В региона все още няма изолиран случай на грип, съобщиха за Haskovo.info от Регионалната здравна инспекция. Въпреки това лекари коментират, че има много пациенти с грипни симптоми – висока температура от 39 – 40 градуса, главоболие и силна отпадналост, като повечето са деца. Детското отделение на хасковската болница е пълно с пациенти.

До края на седмицата ще се събере комисията, която да обсъди ситуацията със заболеваемостта в Хасково и региона и дали да се предприемат мерки като обявяването на грипна епидемия и ваканция за учениците.

Haskovo.info припомня, че през миналата седмица острите респираторни заболявания в Хасково скочиха до 183 на 10 000. Прагът за обявяването на грипна епидемия е 239 на 10 000. От РЗИ вече казаха, че няма да се изчаква неговото достигане, за да се вземат превантивни мерки.

27 коментара

 • Днес ходих да оставя бележката на децата ми и по коридорите много деца бяха с маски и много си говореха за грипа! Какво чакате? Замислете се малко! Пуснете за да може децата да се оправят, а не да чакате да изкупят лекарствата по аптеките!

  • Колкото по-рано обявят ваканцията, толкова по-добре. Единствения начин да се спре разпространението и да не се допусне грешката от миналите години- да обявят ваканцията, когато целия град се е разболял.

  • Вие добре ли сте? Всеки ден виждам по десет деца в клас. Не мога да повярвам, че още не сте пуснали Грипна ваканция!

 • Директорите крият отсъстващите. Има една директорка мафиотка на едно училище. Заграбила е половината град за години напред. Ама и в образованието се набута – болните амбиции нямат лек! Тая грипа да я застигне дано и всички около нея. Щом не иска да си ходи и от намеци не разбира, дано онзи от горе да я накаже – бял ден да не види. И тя и родата й.

  • Винаги се пуска грипна по есно и също време, а това трябва да се спре. Грипната ваканция трябва да се пуска преди започването на вируса, а не чак когато децата са се заразили! На времето не се знаеше кога ще има грип, а сега вс е на яве защо ли, защото хората ги пускат с цел изкупуване на лекарства. След като имаме толкова инфо за гриповете би трябвало ваканцията да се пусни в началото, за да предпазим децата от заразяването, а не да чакате определен брой болни

   • Грипът в Харманли и Хасково се разрства рязко! Децата и учителите са болни, по коридорите се чува калшица, много деца отсъстват! Какво чакате още? Да се разболеят всички ли? Пуснете грипна ваканция, положението се влушава с всеки иминал ден!

 • Те чакат да свършат хапчетата във аптеките. Аптекарите сигурно са платили на някой

 • Русата касичка да не се отказва. Да си търси правата от работното си място. Само тя може да я осъди оная директорка за причинени морални вреди, за придобити заболявания от стрес и тормоз на работното място. Да не си тръгва доброволно. Няма кой друг да се опълчи на онова чудовище с физиономия на Л-шка селянка. Те и без тва в тиквата й само семки дрънкат. Да ходи даже в затвора за всичките си далавери, като не може да се държи нормално – тъпа крава с разкривена физиономия.

 • Ла Ла Ла Картошка Ла Ла Ла и шокаладка Ла Ла Ла и мяса Ла Ла Ла С ХЛЕБЕМ

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.