Регион

Близо 13 000 кг. контрабанден хладилен газ задържаха на границата

Опит за контрабанден внос на хладилен агент са предотвратили митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Контрабандната стока е открита във влизащ в страната от Турция товарен автомобил, управляван от турски гражданин. По метода „анализ на риска“ камионът е селектиран за щателна проверка, включително с рентгенова апаратура.

Митничарите установили, че между декларираната стока – авточасти, са укрити бутилки с общо 12 977 кг. хладилен агент „r134a“. Откритите бутилки с газ не отговарят на изискванията на регламент на Европейския парламент и на Съвета за флуоросъдържащите парникови газове.

Контрабандната стока и камионът, послужил за извършване на нарушението са задържани. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура -Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button