Регион

Окончателно: арест за двамата, скрили близо 3 кг. марихуана в акумулатори

Атанас Андреев и Никола Кацарев, задържани за близо 3 кг. марихуана, скрита в акумулатори на камион, остават в ареста, съобщават от Пловдивския апелативен съд, който е потвърдил мярката им за неотклонение, наложена от Хасковския окръжен съд.

Haskovo.info припомня, че Андреев беше арестуван на 15 януари на ГКПП „Капитан Андреево“. Той е шофьорът на камиона с пълните с дрога акумулатори и е обвинен като извършител. Направил е самопризнания пред разследващите. Дрогата е на стойност 11 360 лв., а той е трябвало да получи 200 лв. за пренасянето й в Турция.

Канабис

По-късно от ГД БОП задържаха в Асеновград и Кацарев, който е обвинен като подбудител и помагач. Хасковският съд остави двамата в ареста, защото може да се направи обосновано предположение, че са извършители на престъплението в което са обвинени. Отделно могат да се укрият или извършат друго престъпление. Те са обжалвали пред апелативния съд.

От разпитите на собственика на транспортната фирма става ясно, че тировете често пътували до Турция празни, а обвиняемият Кацарев организирал сделките. Пловдивските магистрати считат, че поради високата мобилност на обвиняемите и за двамата съществува реална опасност от укриване. От начина и механизма на извършване на деянието се обосновава и опасност от извършване на престъпление спрямо двамата обвиняеми. Кацарев е осъждан и преди. Така те остават в ареста, а решението е окончателно.

Ако бъдат признати за виновни ги грози затвор от 10 до 15 г.

Канабис

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Баща вии!!!
Баща вии!!!
27.01.2020 20:04 20:04

То и аз си крия по 10 кг кока и я продавам извън бг!!!Крия я в седалките!!Ама никой не ме проверява защото си минавам с ферарито през границата и ме боли!!!!!АЗ съм ПО голям ОТ БОЙКО!!!

Back to top button