Стотици болни и отсъстващи ученици в Хасково, решават за грипна ваканция в петък

Хасково

Стотици болни и отсъстващи деца има в училищата в Хасково. Най-засегнати от острите респираторни заболявания и грипа са по-малките ученици.

От днес училищата изготвят справка за отсъстващите и я подават към Регионалното управление на образованието. Данните ще бъдат обсъдени в петък, когато Регионалната здравна инспекция свиква щаба, на който да се реши дали да се обяви грипна епидемия и съответно грипна ваканция.

Днес в ОУ „Св. Иван Рилски“ отсъстваха 290 деца от общо 1 046 ученици. Около 25% от учениците в начален етап в ОУ „Христо Смирненски“ са болни като имало класове с по 5 – 6 деца в час.

В гимназиите болните са по-малко, но и там има доста отсъстващи по здравословни причини. В ЕГ „Асен Златаров“ от 897 ученици днес отсъстваха 118, в ПМГ „Боян Петканчин“ отсъстващите са 114 от 717 ученици, във ФСГ „Атанас Буров“ отсъстват близо 100 ученици, а в ПГДС „Цар Иван Асен II“ болните са около 80. Директори споделиха пред Haskovo.info, че много деца идвали и болни на училище, защото сега се оформят срочните оценки.

12 коментара

  • Те половината деца ги няма в класните стаи, а те все още не са им дали ваканция. Отделенията в болницата са пълни, а пред кабинетите има стотици хора, какво още се чудят?

    • Ще дочакат да се разболеят още 100 деца и тогава ще пуснат грипна и тогава каква ще е позлата от нея, Абсолютно никаква.

  • От класа има болни ,но идват на училище,защото родителите им не искали да изпуснат материала.По този начин болестта се пренася в класа и т.н.

    • Brat me kaji na tiq ako gi poznavash da ne puskat gripna oshte sh me izpitat po biologiq mejdu 5.50 i 6 sum ako ne me izpita 5 za sroka

  • Бате в тва РЗИ састиснати на куче и 1000 болни на 10000население пак ня има грипна чакат да плъзни целия град и тогава ще има явно….

  • Да… нека всички да се разболеят и след това я пуснете. Да се хвърлят множество пари по аптеките, докторите и болниците.

  • Защо няма отговор по темата още от РЗИ ?Кога ще е това тяхното прословуто събрание….обяд мина.В петък,та в петък- ама в петък в пет ли?

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.