Заболяване отложи делото за интерната на малолетния, обвинен за убийство в Александрово

Хасково

Заболяване отложи делото по жалба на малолетното момче от Александрово, което е обвинено в съучастие в убийството в село Александрово, съобщават от Окръжен съд – Хасково.

Съдът трябваше да заседава по жалбата против решението на Районния съд 13-годишното момче да бъде изпратено във възпитателно училище – интернат за срок от две години.

Предложението на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при община Хасково беше за 3 години, но съдът ги намали.

Поради влошеното здравословно състояние на момчето и постъпили молби от адвокатите му съдът днес не даде ход на делото и го отложи за 31 януари.

По обвинението за убийство по особено мъчителен начин и особена жестокост в ареста остава 14-годишния братовчед на малолетния. Той е поискал от съда да промени мярката, но искането е оставено без уважение. Арестът може да се обжалва пред Апелативен съд – Пловдив.

Haskovo.info припомня, че убийството стана в края на ноември. Тогава беше открит трупа на 61-годишен Димо Димчев, а разследващите установиха, че убийството е дело на двамата братовчеди – на 13 и 14 години. Майката на по-малкия Йорданка Дончева тогава разказа, че двете момчета са били заплашени от мъжа с нож и са го нападнали при самоотбрана, но не са искали да го убиват.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.