Хасково

Община Хасково отпусна над 133 000 лв. помощ за новородени

344 искания за получаване на еднократна помощ за новородено или осиновено дете са подадени в община Хасково през миналата година, сочат данните в Общинския план за младежта за 2020 г.

От исканията са одобрени 236 с обща отпусната финансова помощ в размер на 133 280 лв. Haskovo.info припомня, че хасковският общински съвет прие Правилата за предоставяне на финансовата помощ в размер на една минимална работна заплата през април 2019 г.

През миналата година са подпомогнати и 20 семейства за процедури ин витро и ин виво с общо отпуснати 100 000 лв.

4 коментара

  1. А на колко семейства се отказа помоща без причина, а като отидеш да попиташ и ти изкарват едни листа едно чудо и се започва под вола да се търси теле. Загубена кауза ,пак е за наши и ваши – жалко ,много тъжна картинка сме Хасково.

  2. Една община като Баните,Смолянско дава по 2000лв на новородено,в Хасково,че и орязват и без това малкото пари.През април приемат решението,никъде не посочиха,че в рамките на 3месеца след раждането на детето трябва да подадеш документите и после нямаш право.Не е ли дискриминация това?Тези от Република са най-печеливши.Докато не промените това решение и не дадете помощи на всички родени през миналата година деца,така ще обезлюдявате града.Как ще задържите младите хора в тоя град?

  3. Защо не отговорите на ВОДИЦА?ЗАЩО НЕ ДАДОХТЕ ПОМОЩИ НА ВСИЧКИ РОДЕНИ ПРЕЗ 2019г.?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button