Любопитно

Ивайловград влезе в най-голямото музейно издание

В излезлия от печат том 32 на „Известия на Националния исторически музей“ е публикувана статията „Стъклени гривни. История, разпространение, материали от Средновековна България и нови данни от Лютица, община Ивайловград“.

Неин автор е известният археолог Филип Петрунов, който от години проучва Лютица – една от най-добре запазените български средновековни крепости и една от най-големите в района на Източните Родопи. Находките от стъклени гривни са важна културна ценност и ценно свидетелство за материалната и художествена култура на населението през Средновековието.

„Известия на Националния исторически музей“ е най-голямото музейно печатно издание в България. Новият двуезичен том представя всеобхватната работа на музейните специалисти през миналата година. Публикувани са 28 статии в сферата на историята, археологията, нумизматиката, сфрагистиката, етнологията и музеологията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button