Хасково

Хасковски деца с награди от национален ученически конкурс

Наградените ученичкиЧетири възпитанички на Школата по етнография, история и народно приложно изкуство при хасковския Младежки център получиха награди от 17-тия Национален ученически конкурс под надслов „Да бъдем равни с другите европейски народи зависи от нашите собствени задружни сили“.

В него се състезаваха 147 ученически разработки, посветени на завръщането към корените и оценката на бележити личности и събития на фона на европейските и световни процеси. За отличното си представяне хасковските участнички грабнаха 4 специални награди от организаторите. 

Призът на Националния етнографски музей за етнографска разработка с ценен принос и 3-то място в крайното класиране получи седмокласничката Милена Митрева за реферата си  „Три етноса, три свята-едно цяло, една България“. Отличието й дава шанс за годишна стипендия от 120 лева месечно по Програмата за закрила на деца с изявени дарби.

Презентацията на седмокласничката Петя Чоева „Джон Атанасов-човекът, изобретил компютъра“ спечели специалната награда на общобългарска фондация „ТАНГРА ТанНакРа“.

Шестокласничката Антония Цонева бе отличена от Националния дворец на децата за реферата си „Иван Асен II и победата при  Клокотница“, а седмокласничката Велека Георгиева и нейната „Разходка из Родопите“ завоюва приза за цялостен туристически маршрут.

Поредно признание получи и ръководителката на школата по етнография Нели Арнаудова. Тя заслужи специалната награда на МОМН за дългогодишна активна работа и високо ниво на представяне, както и отличие за консултант на ученици, класирани на призови места.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button