Хасково

18 000 лева глоби платиха търговци и осигурители през октомври

ПариПочти 18 000 лева глоби, наложени от НАП-Хасково, платиха през месец октомври търговци и фирми, които са осигурители. Санкциите са разпоредени след открити нередности при отчитането на приходи от продажби и осигуряването на наети лица в областта.

166 наблюдения под прикритие на неизрядни задължени лица направиха инспекторите, като 109  от тях бяха съвместни с Агенция „Митници“ на граничен пункт „Капитан Петко войвода“. 62 са проверените през месеца фирми от рискови за региона браншове като дърводобив, строителство, шивашка дейност и транспорт.

61 са инспектираните работодатели с нает персонал над 10 служители, в които е проследено главно спазването на осигурителното законодателство.

В резултат са засечени 183 нарушения, по които са издадени съответните административни актове. За 11 търговски обекта е разпоредено временно запечатване докато собствениците им платят наложените от НАП глоби. В 7 от проверените фирми допълнително е възложена данъчно-осигурителна ревизия заради съмнения за по-крупни нарушения на законодателството.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button