Безплатна събота в хасковския музей, за последно показват пушката на Капитан Петко войвода

Любопитно

С края на месеца идва и последната събота, в която може да се разгледат безплатно експозициите в хасковския музей.

Хасковлии и гостите на града ще могат за последно да видят единственото запазено огнестрелно оръжие на Капитан Петко войвода – пушката „Уинчестър“, модел 1866 г. Оръжието се съхранява в Регионалния исторически музей в Смолян. През февруари пушката ще бъде изложена във Варна.

Има още пет експозиции – от неолита до края на Втората световна война. Всеки посетител ще получи подарък – албум, посветен на освобождението на Хасково от османско владичество. Негов автор е д-р Красимира Узунова. На 19 януари се навършиха 142 години от влизането на руски войски в града и края на османската власт.

На 25 януари музеят ще отвори в 10 часа и ще приема посетители до 15 часа. В края на декември експозициите бяха разгледани от 130 посетители, припомнят от РИМ – Хасково.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.