Хасково

Пожарната: Сигналът за горящата автоморга в Хасково е подаден късно

Късно е подаден сигналът за пожара в автоморгата в Хасково, при който вчера изгоряха над 100 автомобила.

Според разследващите, това най-вероятно означава, че първоначално работещите там са се опитвали да гасят сами. Когато огнеборците са пристигнали, те са заварили голям, силно развит пожар, изключително труден за потушаване.

Както Haskovo.info писа, пожарът в автоморгата до жп гарата избухна в ранния следобед. В гасенето му се включиха екипи от Хасково, Харманли и Димитровград. От общината и ВиК осигуриха водоноски. Гъст дим се носеше над района на пожара.

Разследването се извършва от полицията под ръководството на прокуратурата. Иззети са записи от камери за видеонаблюдение, разпитват се свидетели. Сред версиите са непредпазливост при работа на служителите там или умишлен палеж.

От Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково съобщават, че на „Зеления“ телефон не е постъпил сигнал. За пожара е получена информация от кмета на общината Станислав Дечев. На място е бил изпратен експерт от екоинспекцията, но тъй като вече огънят е бил потушен, не е замерено за качеството на въздуха.

Предстои извършване на проверка на площадката за съхранение на излезли от употреба автомобили, за да се установи дали правилно е експлоатирана според разпоредбите на Закона за управление на отпадъците. При установяване на нарушения ще бъде санкционирана, допълват от екоинспекцията.

Огромен пожар до гарата в Хасково, подпали се автоморга – ВИДЕО

Прокуратурата разследва пожара, при който изгоряха над 100 стари коли в Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
баба Анка ми взе 500 лева
баба Анка ми взе 500 лева
29.01.2020 11:49 11:49

Ало директор , а кой ще глоби уволни подкупните експерти на Риосв Хасково .

Back to top button