Горялата автоморга е работила законно, проверявана е 2 пъти в последните 2 месеца

Хасково

Автоморгата, която горя в събота в Хасково, е работила законно. Разрешителното й е издадено през 2012 година, а година по-късно е допълнено. Това съобщиха от Регионалната инспекция по околна среда и води днес.

Инспекторите трябваше да започнат нова проверка след пожара, но автоморгата се оказа затворена, затова те ще издирят собственика, за да могат да извършат инспекцията.

Пожар
Димитър Илиев

Разрешителното на фирмата е както за изкупуване на метали, така и за бракувани автомобили. Според разпоредбите колите трябва да се разфасоват преди да бъдат складирани като от тях се премахнат всички лесно запалими елементи, обясни директорът на РИОСВ – Хасково Димитър Илиев. По време на проверките досега не са констатирани нарушения. През последните няколко години на фирмата не са съставяни актове.

Пожар

Въпреки че не е правено специално замерване на чистотата на въздуха при пожара от мобилна лаборатория, данните от станцията на РИОСВ в Хасково показват, че всички показатели са в норма, уточни Илиев.

От пожарната коментираха, че автомобилите не би трябвало да бъдат складирани толкова близо един до друг, за да се избегне ефектът на домино при пожар. Затова между тях трябва да има пространство. Те са проверявали фирмата през 2016 година, когато нарушения не са открити.

Огромен пожар до гарата в Хасково, подпали се автоморга – ВИДЕО

2 коментара

  • Сериозна и мащабна корупция тресе РИОСВ Хасково всички от експертите до директор са се нагушили и нарушили основни правила.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...