Хасково

Горялата автоморга е работила законно, проверявана е 2 пъти в последните 2 месеца

Автоморгата, която горя в събота в Хасково, е работила законно. Разрешителното й е издадено през 2012 година, а година по-късно е допълнено. Това съобщиха от Регионалната инспекция по околна среда и води днес.

Инспекторите трябваше да започнат нова проверка след пожара, но автоморгата се оказа затворена, затова те ще издирят собственика, за да могат да извършат инспекцията.

Пожар
Димитър Илиев

Разрешителното на фирмата е както за изкупуване на метали, така и за бракувани автомобили. Според разпоредбите колите трябва да се разфасоват преди да бъдат складирани като от тях се премахнат всички лесно запалими елементи, обясни директорът на РИОСВ – Хасково Димитър Илиев. По време на проверките досега не са констатирани нарушения. През последните няколко години на фирмата не са съставяни актове.

Пожар

Въпреки че не е правено специално замерване на чистотата на въздуха при пожара от мобилна лаборатория, данните от станцията на РИОСВ в Хасково показват, че всички показатели са в норма, уточни Илиев.

От пожарната коментираха, че автомобилите не би трябвало да бъдат складирани толкова близо един до друг, за да се избегне ефектът на домино при пожар. Затова между тях трябва да има пространство. Те са проверявали фирмата през 2016 година, когато нарушения не са открити.

Огромен пожар до гарата в Хасково, подпали се автоморга – ВИДЕО

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Иванов
Иванов
27.01.2020 10:55 10:55

Сериозна и мащабна корупция тресе РИОСВ Хасково всички от експертите до директор са се нагушили и нарушили основни правила.

гост
гост
27.01.2020 12:49 12:49

Жалко, сега тия коли трябва да се дадат за скраб!

Back to top button