Хасково

Отново вкараха в съда делото за подкуп срещу петима от ДАИ – Хасково

Хасковската окръжна прокуратура отново е внесла в съда обвинителния акт за подкуп срещу петима служители от Областния отдел „Автомобилна администрация“ – Хасково, съобщават от окръжния съд, който вече е образувал делото.

Обвинението е спрямо Даниел Христов, Вихър Василев, Димитър Михайлов, Георги В. и Константин Въжарски. То е затова, че през 2015 г. на автомагистрала „Марица“ в района на Свиленград в качеството си на длъжностни лица са поискали и приели подкуп от шофьори. През 2017 г. прокуратурата вече веднъж внесе обвинителен акт. Те са искали от 20 до 80 евро подкуп, за да не проверяват шофьорите и да им налагат наказания.

Сега към обвинителния акт са приложени и молби от Василев и Христов до наблюдаващия прокурор, с които се иска отмяна на наложените им мерки за процесуална принуда – „отстраняване от длъжност“. Причината е изтичане на предвидените в НПК срокове.

Съдът е насрочил съдебно заседание по молбите за 28 януари. Делото пък е насрочено за разглеждане в разпоредително заседание на 19 март.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button