Хасково

Бизнес идеи от Хасковско се състезават за награди

Две семейства от Хасковска област са сред финалистите в третото издание на „Академия за местни предприемачи“. За безвъзмездно финансиране на своите бизнес идеи ще се състезават 14 екипа от страната.

Проект в село Книжовник цели да завърши реновирането на сграда и да я превърне в своеобразен културно-информационен център, който да оживи района. Новият клуб ще кани хората от селото и региона, туристите, запътили се към Маджарово и Перперикон, да се запознаят с историята на този край, да творят в различни работилници, да се забавляват с игри на открито и закрито, да опитат местни кулинарни специалитети.

Семейна таханджийница в района на Харманли търси подкрепа за възродената многовековна традиция в производството на лековитата храна. Сусам, лешник, бадем – това не са просто ядки, а полезна вкуснотия, богата на минерали, полезни мазнини, сила и енергия, казва фамилията. За да се запазят полезните вещества, се прилага старата технология двойно смилане между воденични камъни.

Във финалната надпревара на „Академия за местни предприемачи“ се включва и хасковски клуб, който предлага тематични работилници и други алтернативи за прекарване на свободното време.

Кандидатите ще представят своите бизнес планове на 30 януари в София и ще се борят за разпределянето на общия награден фонд от 25 000 лв. Той е предоставен от мощна тютюнопреработваща компания.

Академията за местни предеприемачи е специално създадена програма за хора с идеи за бизнес от тютюнопроизводителните региони в страната, сред които е и Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button