ВиК пусна водата от новите кладенци по чешмите, остава забранена за пиене

Хасково

Водата от новите четири кладенци в Хасково вече тече по чешмите в града, съобщават от ВиК на сайта си. Днес от дружеството са изпратили писмо и до Регионалната здравна инспекция, с която ги информират, че е започнало смесване на водата от новите и старите сондажи.

Става въпрос за четирите последни кладенци, три от които са в Източна зона и един в Узунджово. Предварителните данни от пробите, които бяха взети от кладенците в края на миналата година преди въвеждането им в експлоатация бяха в нормата за уран.

Засега обаче водата в Хасково остава забранена за пиене, уточняват от РЗИ. Причината е, че тепърва предстои взимането на проби от водата при крайните потребители. Това ще стане, след като смесената вода тече няколко дни в мрежата, за да успее да стигне до всички части на града.

Очаква се пробите да бъдат взети в началото на следващата седмица. След това предстои да бъдат направени втори проби, коментира пред Haskovo.info директорът на РЗИ д-р Соня Димитрова. Ако и двете са в норма забраната за пиене ще бъде отменена като реално това може да се случи към средата или края на февруари.

Един коментар по “ВиК пусна водата от новите кладенци по чешмите, остава забранена за пиене

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.