Хасково

ВиК пусна водата от новите кладенци по чешмите, остава забранена за пиене

Водата от новите четири кладенци в Хасково вече тече по чешмите в града, съобщават от ВиК на сайта си. Днес от дружеството са изпратили писмо и до Регионалната здравна инспекция, с която ги информират, че е започнало смесване на водата от новите и старите сондажи.

Става въпрос за четирите последни кладенци, три от които са в Източна зона и един в Узунджово. Предварителните данни от пробите, които бяха взети от кладенците в края на миналата година преди въвеждането им в експлоатация бяха в нормата за уран.

Засега обаче водата в Хасково остава забранена за пиене, уточняват от РЗИ. Причината е, че тепърва предстои взимането на проби от водата при крайните потребители. Това ще стане, след като смесената вода тече няколко дни в мрежата, за да успее да стигне до всички части на града.

Очаква се пробите да бъдат взети в началото на следващата седмица. След това предстои да бъдат направени втори проби, коментира пред Haskovo.info директорът на РЗИ д-р Соня Димитрова. Ако и двете са в норма забраната за пиене ще бъде отменена като реално това може да се случи към средата или края на февруари.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Нар
Нар
27.01.2020 19:02 19:02

Питейната вода питейна ли е? Или промишлена

Back to top button