Община Хасково ще иска 600 000 лв. от МОН за ремонт и преместване на гимназия

Хасково

Община Хасково ще кандидатства пред образователното министерство за средства за ремонт на общинската сграда до ОУ „Св. Иван Рилски“, която е в лошо състояние и не се ползва от години, защото е опасна.

Това е било обсъдено на среща между кмета Станислав Дечев и министър Красимир Вълчев в Хасково. МОН има програма училищата да са изцяло на едносменно обучение. В Хасково проблемни са ПГЛП „Райна Княгиня“ и ПГТ „Александър Паскалев“, които сега са в една сграда. Идеята е ПГЛП да бъде преместена в сградата до „Иван Рилски“, която са ползвали и преди и така и гимназиите да са на една смяна. Сметките показват, че ремонтът на сградата ще е за около 600 000 лв, коментира пред Haskovo.info Дечев.

Кметът и министърът са обсъдили и ремонт на общежитията на ЕГ „Асен Златаров“. МОН ще има механизъм за възстановяване на ученически общежития. Общината ще кандидатства по него, като ще участва и със собствено финансиране, което ще бъде заложено в следващия бюджет. Идеята е да бъдат ремонтирани и площадките пред сградата.

В срещата в хасковското кметство участваха още областният управител Стефка Здравкова, зам.-кметът Мария Вълчева и началникът на РУО Христина Боева. За спомен от Хасково министър Вълчев получи от кмета календар с автограф от емблемата на хасковския спорт Григор Димитров.

Среща

8 коментара

 • Въпрос: Защо като пращаме такси за ДГ и куп други такси за децата при казване, че общината няма достатъчно пари се обувява позиция за замл сиректор в ДГ.

  • Защо няма банка кадри на учителите и какво ще се случи със сгадите на недействащите училища в раьона?

   • Г-жо Иванова,
    когато се опитвате да изразите компетентна загриженост,добре е да обърнете внимание на правописа си!
    Район!!! Едва ли има ученици и в начален клас,които ще го напишат като Вас!

 • Защо се харчат пари за ремонт и преместване на училище в което никой не учи?

 • Ремонти,ремонти, пари и пак пари, а директорите събират пари за всичко дори за кори и пердета и каквото ви е наум питам ще има ли мандат на ст на тези госпожице които са превърнати Дг и училищата в собственост ще бъдат ли освободени пенсиониронити учители за да могат младите хора да работят

 • Много хубав въпрос на Тото!Дано се случи по-скоро.Отровиха много учители тези директори.Да им се върне

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.