Съдът възстанови на работа двама от обвинените в подкуп от ДАИ – Хасково

Хасково

Хасковският окръжен съд отмени мярката за процесуална принуда „отстраняване от длъжност“ спрямо Вихър Василев и Даниел Христов.

Двамата са сред петимата служители от Областния отдел „Автомобилна администрация“ – Хасково, обвинени в подкуп. Те са подали молби до прокуратурата за отмяна на мярката поради изтичане на предвидените в НПК срокове.

От прокуратурата заявиха, че молбата е основателна, защото е изтекъл законовият срок от година и половина. Двамата помолиха съда за отмяна, защото вече близо 2 г. не могат да работят и да изхранват семействата си. Съдът намери искането им за основателно и отмени мярката „отстраняване от длъжност“, което може да бъде обжалвано и протестирано пред Пловдивския апелативен съд.

Haskovo.info припомня, че Хасковската окръжна прокуратура за пети път внесе в съда обвинителен акт срещу Христов, Василев, Димитър Михайлов, Георги В. и Константин Въжарски. Обвинението е затова, че през 2015 г. на автомагистрала „Марица“ в района на Свиленград в качеството си на длъжностни лица са поискали и приели подкуп от шофьори. Те са искали от 20 до 80 евро, за да не проверяват шофьорите и да им налагат наказания.

Делото вече е насрочено за разглеждане в разпоредително заседание на 19 март.

2 коментара

  • Как така съдът е отменил отстраняването им от работа??? Този чл. 100 от ЗДС е отменен като противоконституционен от ВКС през май 2016 г… Вече не мибе да се отстранява държавен служител. Затова го уволняват.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.