Екоинспекцията глобява автоморгата, в която изгоряха близо 120 коли

Хасково

Автоморгата до жп гарата в Хасково, в която при пожара в събота изгоряха близо 120 коли, ще бъде глобена, съобщават от Регионалната инспекция по околната среда и водите.

Екоинспекцията вече е извършила проверка, при която е констатирано, че не са били отстранени гумите, тапицериите и други горивни материали на част от съхраняваните на площадката стари автомобили. По този начин е нарушен редът за разкомплектоване на излезлите от употреба автомобили.

Днес ще бъде изпратена покана за съставяне на акт на фирмата, стопанисваща площадката – „Детелина АФА“ ЕООД . За нарушаване на изискванията Законът за управление на отпадъците предвижда глоба от 3 000 до 10 000 лв.

Пожар

Стационарният пункт за следене на качеството на атмосферния въздух в РИОСВ – Хасково показва, че в деня на пожара няма замърсяване на въздуха в града. В събота концентрацията на серен диоксид е била 19.9 микрограма на кубичен метър при средноденонощна норма 125 микрограма/куб. м, а за азотен диоксид – 9.1 при норма 200.

Haskovo.info припомня, че големият пожар беше гасен от огнеборци от Хасково, Харманли и Димитровград. Прокуратурата ръководи разследването за изясняването на причините за пожара.

Огромен пожар до гарата в Хасково, подпали се автоморга – ВИДЕО

9 коментара

  • А самата Екоинспекция ще бъде ли глобена и разследвана заради корумпираността и некадърността на служителите си ?

  • Беше изнесена информация че РИОСВ са извършили 2 проверки преди пожара, как тогава не установиха че колите имат гуми и горими материали а го установиха когато се запалиха?

    • Като свалят гумите те стават негорими така ли, недей до пишиш глупости. ЧЕ СЕ СЛУЧВА И НА СВАЛЕНИ ГУМИ

  • Плащаш а риосв Хасково те закриля. Плащаш на баба Анка старши експерт.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.