Хасково

Социалните вече отказаха на 12 безплатни електронни винетки

3 379 заявления за отпускане на безплатни електронни винетки са подадени от началото на годината в Хасковска област, съобщи главният специалист от Регионална дирекция „Социално подпомагане“ Васка Атанасова.

Разрешени са 3 179 винетки, 12 са отказани, а 188 заявления са в процес на обработка. 7 от отказите са в Димитровград, а 3 са в Хасково. Причината е, че автомобилите не отговарят на критериите – да са до 2 000 кубика и 160 конски сили. Хората могат да направят справка за винетките си в сайта на Агенция социално подпомагане с регистрационния номер на автомобила.

Безплатни електронни винетки се издават на хора с 50 и над 50% намалена работоспособност и на лица или семейства, отглеждащи деца с трайни увреждания до 18 г. и до завършване на средно образование, но не по-късно от 20-годишна възраст.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button