Регион

Станислав Дечев номинира Иво Димов за ръководството на сдружението на общините

Кметът на Димитровград и досегашен заместник председател на НСОРБ Иво Димов е номиниран за трети мандат за ръководния орган на сдружението на общините, съобщават от кметството.

Кандидатурата на Димов е издигната от кмета на Хасково Станислав Дечев. Той е определил Димов като най-успешният кмет в Хасковска област.

В Пловдив се проведе регионалното делегатско заседание на кметовете и председатели на общински съвети от Южния централен регион. Събранията в цялата страна се провеждат в рамките на започналата изборна процедура за ръководни органи на НСОРБ през мандат 2019 – 2023 г.

Сдружението е най-голямата неправителствена организация в страната и обединява всичките 265 общини. НСОРБ представя интересите на общините в рамките на законодателния процес, участва в разработването на стратегическите документи на национално ниво, в контрола и управлението на средствата от ЕС и представлява българските местни власти в международен план.

Според разпоредбите на Устава на НСОРБ, Южен централен район за планиране има 5 места в състава на бъдещия Управителен съвет на НСОРБ. Съгласно правилата на Сдружението, номинираните от регионалните заседания кандидати за ръководните органи на НСОРБ, предстои да бъдат гласувани от Общото събрание, което ще се проведе на 25 и 26 февруари в София.

С регионално делегатско заседание на кметовете и председатели на общински съвети от Югозападния регион започна процесът на обновяване на ръководните органи на НСОРБ за мандат 2019 – 2023 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
сдружение на гражданите
сдружение на гражданите
29.01.2020 18:19 18:19

Смешници, крадливият ви главатар Боци Тиквата си отива.

Back to top button