Хасково

Петър Стойчев: Ще намалим цената на водата в Хасково

Петко СтойчевВ посока намаляване на цената на водата в Хасково ще работи новото ръководство на ВиК, каза управителят на дружеството Петко Стойчев. Той изрази съжаление, че започва управлението си с повишаване на цената на водата и припомни, че предложението на бившото ръководство се базира само на повишаването на електроенергията от 1 юли. За разлика от хасковското, други дружества са заложили в исканата цена и повишаване на работните заплати и реконструкция на мрежите.

Средства за ремонт на остарелите ВиК съоръжения местното дружество ще търси по проекти, финансирани с европейски пари, категоричен бе Стойчев. По думите му има възможност за бъдат намалени и разходите за ток. За целта ще бъде направено енергийно обследване и опит да бъде уредена собствеността на кладенците, които сега са общински. Ако съоръженията станат собственост на ВиК – Хасково бихме могли да поискаме от EVN да сменят високото напрежение със средно и така ще намалим разходите за ел. енергия.

Относно нередовните платци Петко Стойчев бе категоричен, че няма да се спира водата на цели блокове, заради един или двама, които не са си платили водата. Водомерите на некоректните клиенти на дружеството обаче ще бъдат заключвани, дори ако се наложи в домовете на хората да се влиза с полиция.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
абонат
абонат
12.11.2009 11:55 11:55

бла – бла. този нещо се е сбъркал, защото не може да е слънчасал по това време на годината. водата щяла да поевтинява, ама между другото ще вдигнем цената и от 1 декември . Шозофренията на този човек би звучала като виц, ако не бъркаше в джоба на всички хасковлии и други хора от региона. боже – дай на тази овца малко акъл, че да не ни взема за марули , дето само за пасане ставаме .

vassil
vassil
12.11.2009 12:52 12:52

Задължително трябва да свалите водата.
И да си подобрите качеството на водата и налягането че ми довежда до непредвидени разходи по ваша вина.

Наско
Наско
07.07.2018 16:31 16:31

Долен лъжец.

Back to top button