Любопитно

Британци опознават Хасково в играта „Опознай родния край“

Семейство британци, които живеят в България от близо 10 години, се включиха в предизвикателството да участват в играта „Опознай родния край“ като си купиха четири карти, с които ще изследват Хасково и региона.

Днес семейството е посетило Туристическия информационен център в града, за да се сдобие с картите и така да открие природните и туристически забележителност в региона.

Джил Класби всъщност е позната на жителите на региона от много години. Тя живее със семейството си в Брягово и през 2013 година беше една от първите доброволки в бежанския център в Харманли. Заедно с дъщеря си Сейди през 2014 година създадоха училище за децата там, като им преподаваха английски език и математика, играеха с тях и им помагаха да превъзмогнат травмата от бежанския живот.

Сега Джил и съпругът й са решили да обиколят всички 56 обекта в картата на играта „Опознай родния край“ и да съберат печатите от обектите. Така те ще станат част от голямото семейство на хората, които казват „Аз обичам Хасково“, разказват от Туристическия информационен център. Тази година основна дестинация на британците ще бъдат Източните Родопи, където те ще опознаят културно- историческото наследство.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button