Таня Тенева е Спортист на годината в Димитровград

Спорт

Шампионката по борба Таня Тенева е Спортист на 2019 г. в Димитровград. Церемонията по награждаването се състоя в спортна зала „Младост“.

В класацията при мъжете и жените следват нейните съотборници от клуб по борба „Димитровград“ Микяй Наим и Стилян Илиев.

Награди
Георги Иванов

В детско-юношеския спорт №1 е шампионът по борба Георги Иванов. Следват Рухан Расим (борба), Денис Наим (борба), Диляна Сарафова (Младост), Николай Николаев (Бугари), Димитър Гочев (Бугари), Теодора Иванова (Бугари), Виктор Янков (Младост), Александър Вакрилов (Младост), Георги Ангелов (Фаворит).

За отбори на годината бяха накрадени девойките до 16 г. на клуб „Младост“ и борците свободен стил до 20 г.

Награди
Салим Салим

Треньор на годината е Салим Салим (борба), следван от Димитър Димов (Младост) и Гочо Гочев (Бугари).

Награди
Данчо Данчев

Наградата за принос в областта на спорта заслужи треньорът по борба Данчо Данчев.

Кметът Иво Димов поздрави всички състезатели и треньори, като им пожела здраве и още по-големи успехи през 2020 г. Той подчерта, че стремежът на общината е да поддържа една прекрасна спортна база, за да може все повече деца и младежи да спортуват. Димов призна, че е щастлив, че общинският съвет е дал зелена светлина на бъдещия проект за изграждането на закрит плувен басейн в града.

В програмата на церемонията с танци се представиха балерините от денс център „Галаксико“.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.