Регион

ВАС окончателно потвърди изборните резултати за общински съвет в Димитровград

Върховният административен съд е оставил в сила решение на Хаковския административен съд, с което се потвърждава изборът за общински съвет в Димитровград, съобщават от ХАС.

Става въпрос за избраните кандидати от партия „Български демократичен център“. Haskovo.info припомня, че става въпрос за делото по жалбата на Георги Ангелов, който е кандидат за общински съветник от листата на БДЦ. Той получи на избора за общински съветници 117 преференции. Като общински съветници от партията се заклеха Донка Атанасова и Юлиян Семерджиев. 121 са преференциите за Семерджиев. Ангелов счита, че гласовете за него не са правилно преброени. След няколко преброявания ХАС потвърди изборните резултати в Димитровград, което е обжалвано пред ВАС.

В съдебния акт на ВАС се посочва, че решението на ХАС е правилно, обосновано и постановено при изрично спазване на съдопроизводствените правила както по АПК, така и според изискванията на Изборния кодекс. Съобразени са сроковете по Изборния кодекс, допустимите доказателства и са разгледани наведените от жалбоподателя обстоятелства в жалбата.

Решението на Върховния административен съд е окончателно.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button