Уволниха Янко Петев от община Хасково след гафа със Стратегията

Хасково

Директорът на дирекция „Икономика и стопански дейности, управление на общинската собственост“ в община Хасково Янко Петев е освободен от длъжност, съобщават от кметството.

Анонс за това решение направи още преди обяд кметът на общината Станислав Дечев. На заседанието на Общинския съвет градоначалникът се извини публично за допуснатия гаф от общинска администрация и заяви, че виновниците ще понесат отговорността си.

Директор
Янко Петев

Стратегията за управление на общинската собственост за периода 2020-2023 година не беше предвидена за сесията днес. Пропускът беше поправен с внасянето на документа в последния момент като извънредна точка в дневния ред. Той беше приет от съветниците.

Кметът се извини за гаф със Стратегията за общинската собственост

20 коментара

 • Обжалвай заповедта за уволнението ти в Административния съд и да плащат после обезщетение здраво! Не се отказвай!

  • Познавам Янко и не вярвам нито да е корумпиран, нито да не си разбира от работата. Той не пожела да се обвърже с политическа партия и смятам че това е правилно за държавните служители, но за партийните кадри това е неприемливо.

  • Нищо не обжалвай, иди подай данни в прокуратурата за батака в общината малко да им припари под гъза на тия там недосегаемите!

 • С две думи Дечев си търсише за какво да уволни Янко Петев,защото беше назначен от Беливанов.,а последния с Дечев бяха в колизия.И целта е сега да си назначи свой човек,всичко е точно

 • Ами нали и двамата са от любимата ви партия, бре таваришч, каква колизия ти се привижда.

  • Елементарен сценарий и първобитна постановка! Само някой безмозъчен може да ви се върже. Поредната политическа чистка. Достатъчно е да си безпартиен или да не си от ГЕРБ, да си неудобен и си вън. Ясно като бял ден, въпрос на лобита и предварително обещани места, схема. Не е нужно даже да има“гаф“, не е важно какъв е човекът, има ли, няма ли нужните качества. Дори и да няма повод, в такъв случай все ще се намери. Поредните политически машинации!

 • Длъжността Директор на дирекция общинска собственост и стопанска политика в общината ще се заеме човек от ДПС ,защото местните изборите ГЕРБ спечели с 100% подкрепа на ДПС!
  Да вие честито хасковлии които не излязохте да гласувате, сега ще ви управлява ДПС с ГРОБ !

 • Така както тръгва управленито на настоящия Кмет със задкулисни методи за уволнение на служители в Община Хасково, представени като правдободобни за пред обществеността, няма да доведат до нищо градивно в администрацията, а по общо казано и за града. Това което се случва, за съжаление се е случвало и преди, тъй като всяка нова власт прави чистка и си назначава свои послушни хора. Не е нужно човекът/служителят да е знаещ ,можещ и принципен, а е по-важно да е „наш“човек и най-вече вече да няма собствено мнение.

 • Когато подземният свят и сивия сектор си избират кметове и управляващи това означава пълен разпад на държавността и поредното престъпно разграбване на държавата!

 • Кмете, я я разрови малко и виж /интересувай се/ какви ги прави Масларов. Яко далавера с раздаването на дърва и т. н.

  • В случая не става въпрос за гаф / неуместна, нетактична постъпка; неволна грешка с последици-виж тълковен речник/ от страна на уволнения служител,  а е налице голямото и осъществено желание на Кмета да издаде заповед за уволнение на неудобния служител. Веднага възникват два въпроса: Защо в продължение на три месеца Кметът не е упражнил контрол за изготвяне на въпросната стратегия? и Как стратегията е внесена в последната минута за разглеждане от ОбС, която е и приета? Зад всичко това прозира ясната цел: да се назначи нов служител, който да изпълнява безпрекословно всичко.

 • Браво на Кмета ! Отървал се е от един корумпирам служител навреме за да няма ядове в бъдеще.Плаща ли сме му по една заплата месечно на него и колегата му от заложната къща която имахме да минаваме по леко при проверките , иначе секира.

 • Кмете дейставайте ,точно така!!Адмирации! Извихте се ,поехте вината,така се прави. Вие сте точен и искрен човек но да няма повече гафове отвъртесе от другите продажници и лъжци,които въртяха далаверите предните четири години

 • Когато онова крадливото от Банкя падне от власт, на шайката му из цялата страна ще и’ бъде такована майката.

 • Естествено че който не върти далавери и не е удобен ще бъде вън..Нещастници крадливи

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.