Извеждат чакащите на границата камиони от магистрала „Марица“

Регион

Възложено е изработването на проект за организация на движение за пътна връзка „Генералово“ – автомагистрала „Марица“ към път I-8, съобщават от МРРБ.

Това ще даде възможност при необходимост камионите да се пренасочват и да изчакват на първокласния път, без да пречат на останалите пътни превозни средства на магистрала „Марица“ и ще допринесе за подобряване на пътната обстановка по магистралата.

Участъкът от първокласния път – от връзката с автомагистралата до пътен възел „Капитан Андреево“, където автомобилите се включват обратно в магистрала „Марица“, е с дължина 2 км и е с трилентов габарит. Той е в добро състояние и ако през зимния период се установят компрометирани места по настилката, те своевременно ще бъдат ремонтирани. В него има съдове за смет и два частни паркинга със заведения към тях, които са оборудвани със санитарни възли.

Проектът е съгласуван в Агенция „Пътна инфраструктура“ и в началото на декември 2019 г. е внесен за разглеждане в Сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР Хасково. След съгласуването му ще бъдат монтирани необходимите пътни знаци, а хоризонталната маркировка ще бъде приведена в съответствие с проекта.

Регионалният министър Петя Аврамова е обърнала внимание, че изграждането на зона за изчакване с достатъчно паркоместа за камиони в близост до пункта е в компетентността на повече от едно ведомство, като МРРБ и АПИ са готови да се включат в решаването на този проблем. Агенцията също така съдейства на частни инвеститори при реализацията на проектите им за изграждане на крайпътни обслужващи комплекси и на пътни връзки към тях при постъпване на заявление като издава разрешения за специално ползване на пътищата.

И днес от Гранична полиция предупреждават за силно интензивен трафик от камиони на изход на ГКПП „Капитан Андреево“. 2 326 камиона са преминали през последното денонощие през пункта. 1 113 са на вход, а 1 213 са на изход, съобщават от Агенция „Митници“.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.