Регион

Засадиха над 20 коренища на водна лилия в защитена местност „Злато поле“

Злато полеНад 20 коренища на водна лилия бяха засадени през тази седмица на територията на Защитена местност „Злато поле“ във връзка изпълнението на проект, спечелен от община Димитровград.

Растението е защитен вид, включен в Закона за биологичното разнообразие, и в миналото се е срещал на различни места по поречието на Марица.

В дейностите по засаждане на водната лилия са участвали експерт-биолог и полеви сътрудник. Към тях са се присъединили и доброволци от федерация „Зелени Балкани“ и от райновското Народно читалище „Марица“.

В рамките на спечеления проект предстоят и серия консервационни дейности. Ще се работи и за опазване нощувката на малкия корморан и за ликвидиране на бракониерството. Паралелно с това се цели привличане на повече посетители, ценящи биоразнообразието в Защитената местност.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button