Регион

Хванаха крадци, разбили 21 жилища в хасковска област

КрадцитеДвама мъже са задържали полицаи вчера в Ивайловград. Те са заподозрени в 21 обира на жилища в цялата хасковска област. До ареста се стигнало след поредната серия взломове. Вчера в Свиленград са били разбити 6 апартамента.

Двамата задържани имат богато криминално минало. Единият от тях – на 41 години от София е осъждан 34 пъти.

Другият задържан е осъждан 6 пъти. В групата са участвали и други крадци. Предстои те да бъдат установени и задържани. Групата е действала на територията на цялата страна.

КолатаУстановено е, че в 6 от разбитите жилища в областта не е откраднато нищо. Основно обекта на кражба са били златни накити и пари. Престъпниците са избягвали вещи, които могат да бъдат проследени – телевизори, преносими компютри.

При задържането им вчера в автомобила им са открити паспорти, пари, злато и амфетамини. Иззети са и инструментите, с които са били разбивани вратите на обраните жилища.

Преди да предприемат кражбите те първо оглеждали сградата и си набелязвали апартаментите, които да бъдат обрани. Почвали от последния етаж като звънели на вратата и ако никой не отвори – действали.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button