Откриха изложба, посветена на 135 г. от рождението на Асен Златаров

Любопитно

Изложбата „Любов към труда, любов към истината, любов към народа“, посветена на живота и научното дело на видния учен, химик и хуманист Асен Златаров, беше открита в Регионална библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково.

Експозицията е по повод 135-годишнината от рождението на проф. д-р Асен Златаров. На 15 изложбени пана се разказва за семейството, живота, личността, научното дело и писменото наследство на проф. Златаров. Голяма част от архивните документи и снимки са предоставени от Държавен архив – Хасково.

Изложба

В изложбените витрини тематично са подредени материали от фонда на библиотеката, илюстриращи семейната история, научните трудове, обществено-политическите и научно-популярните статии, литературните и философските творби от Асен Златаров, както и част от литературата за него.

Изложба

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.