Хасково

Хасковлия с бронз от олимпиадата по астрономия в Китай

 Йоанна Кокотанекова и МирославЕдинадесетокласникът от хасковската математическа гимназия Мирослав Радомиров спечели бронзов медал на ХІV Международна олимпиада по астрономия, която се проведе в Китай, съобщават от Министерството на образованието младежка и науката.

Мирослав е възпитаник на школата по астрономия на Младежки център Хасково. „Това не е първото признание, което младият хасковлия получава“, каза за Haskovo.info ръководителката на школата Йоанна Кокотанекова. За Мирослав това е втори бронзов медал. На XII Международната олимпиада по астрономия в Крим, Украйна през 2007 г. той също завоюва Диплом III степен. На провелата се от 10 до 12 април в гр. Хасково XII Национална олимпиада по астрономия той остана четвърти, но спечели I място на провелия се за пръв път пробен наблюдателен кръг.

Големият му опит и много добрата подготовка му помогнаха на подборния кръг да победи всички останали в своята възрастова група и да завоюва правото си за участие в Международната олимпиада, допълни Кокотанекова.

Медалът на Мирослав е петото бронзово отличие за Астрономическата обсерватория при Младежки център – Хасково. Това е дванадесетото участие на България в Международната олимпиада, като в 6 от тях в българския национален отбор има представител и на хасковската школа по астрономия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
kqk
kqk
16.11.2009 19:35 19:35

сигурно накрая и този ще го включат в ТОП 10 Спортисти на Хасково :lol: :lol: :X :X :X :evil:

Bravo, Bravissimo
Bravo, Bravissimo
17.11.2009 1:58 1:58

Вместо да се чудим кой къде ще включат, нека се почудим защо всички хора с талант биват така захварляни. Григор, момчето с математическата олимпиада, това момче всичките с различни таланти, но с едно нещо общо. А именно НИКАКВА ГРИЖА от управата на страната. Вместо да ги подпомагат с праи които могат да скрият в едното си джобче, те им завиждат. Помислете бе хора, помогнете им стига само завист и злоба. БОКЛУЦИ 8)

kqk
kqk
17.11.2009 14:25 14:25

щом досега не си си дал отговор на въпроса ти значи не знам къде живееш :) защото това е България мой човек всеки всеки се оправя както може :D

Анонимен
Анонимен
17.11.2009 14:45 14:45

Ти пък откъде знаеш дали го подпомагат с пари или не.
Взима стипендия.

Back to top button