140 жертви на домашно насилие потърсиха помощ в Хасковско

Хасково

140 жертви на домашно насилие са потърсили помощ през миналата година в центровете в Хасково, Димитровград и Свиленград, съобщават от фондация „Х&Д Джендър перспективи“.

Специализираната програма за извършители на домашно насилие е изпълнена спрямо 4 лица. Наложена е мярка по Закона за защита от домашно насилие.

От фондацията са спечелили нов проект за ефективна защита от насилие чрез предоставяне на специализирани услуги за жертви и извършители на домашно насилие в Хасковска област. Той е за 6 месеца и ще бъдат предоставени социални услуги за пострадали от домашно насилие. Предвидени са 20 социални консултации, 25 психологически консултации и 24 юридически консултации в трите консултативни центъра на фондацията. Ще бъде приложена и спрямо две лица специализирана програма за извършители на домашно насилие.

Центърът в Хасково е на улица „Пирин“ 9, Димитровград – улица „Св. Климент Охридски“ 1 и Свиленград – булевард „България“ 51.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.