Хасково

300 тона сол и 120 тона пясък са в готовност за централните булеварди в Хасково

Общинското предприятие „Екопрогрес“ разполага с 300 тона сол и 120 тона пясък, с които да обработва основните булеварди и центъра на Хасково, съобщават от Община Хасково.

Шест машини с гребла ще чистят булавардите, като три от тях са пригодени и за разпръсване на пякъс. За централната пешеходна част има машина, която може да влиза в по-тесни улици, уточняват от кметството.

„Атастрой“, с която общината има договор за снегопочистване има ангажимест да почиства всички улици и квартали, както и селата. От там уточняват, че разполагат с два машинни и един ръчен пясъкоразпръсквачи. В готовност са и 18 снегорина.

Фирмата разполага с две извънградски бази в Николово и Елена, които са снабдени с техника и консумативи, които ще се ползват при нужда.

От общината уточняват, че дори и да не натрупа снежна покривка улиците и пътищата ще се обработват срещу заледяване.

Haskovo.info припомня, че за днес е обявен жълт код за силен вятър и сняг. Очякват се пориви на вятъра до 80 км/ч. През нощта се очаква да се образува снежна покривка.

20 автомобила са в готовност да чистят снега по пътищата в региона, съобщават от хасковската областна администрация. Към обяд натрупана снежна покривка няма.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button