Отменят грипната епидемия в Хасковско

Хасково

Грипната епидемия в Хасковска област се отменя от 6 февруари, съобщиха за Haskovo.info Регионалната здравна инспекция.

Причината е намаляване на заболеваемостта. Грипната епидемия беше обявена от 27 януари и след удължаването й е в сила до 5 февруари включително. За миналата седмица заболеваемостта е около 180 на 10 000 души. Прагът за грипна епидемия е 239 на 10 000.

От 6 февруари отпадат и противоепидемичните мерки – забраната за свижданията и плановите операции в болниците, както и детските, женските консултации, задължителните имунизации и реимунизации, профилактичните прегледи. Децата в цялата област също са на училище.

6 коментара

  • 180 на 10 000. Та не беше ли това заболеваемостта на която беше обявена грипна епидемия?

    • Токлова беше и уж за да се намали заболеваемостта беше обявена епидемия!!!Като гледам болните са си пак толкова значи другата седмица ще са повече като съберем децата в училище и разрешим свижданията в болниците!!!!На печелившите(аптекарите) ЧЕСТИТО!!!!

  • Не трябва ли да има официално съобщение на страницата на РЗИ Хасково за тази отмяна? Все пак тя засяга и болниците? Доколко е достоверна тази информация?

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.