Хасково

Радио ще приканва учениците от Механото да влизат в час

РадиотоУчилищно радио ще заработи в хасковската гимназия по механоелектротехника „Стойчо и Кица Марчеви“. Проектът е осъществен с европейски пари и е на стойност 11 хил. евро.

Училищното радио ще се прави в партньорство с Италия, Полша, Турция и Румъния. Електронната медия ще е изцяло грижа на възпитаниците на  гимназията и ще се излъчва и чрез интеренет

За момента по радиото се излъчва само музика. Пилотното предаване ще бъде през януари. До тогава младежите, които ще забавляват съучениците си в ефир трябва да бъдат обучени.

Пита за гоститеУчилищното радио ще замести училищния звънец. По него учениците ще бъдат приканвани да влезнат в час. Засега ученическата електронна медия няма име и джингли. По този повод се очаква в най-скоро време да бъде обявен конкурс.

На срещата днес в Професионалната гимназия по механоелектротехника присъстваха учители и ученици от държавите- партньори. Те бяха посрещнати от домакините с  пита, мед и малки шишенца с розово масло. По време на престоя им тук те ще посетят гробницата в Александрово и други забележителности, а в четвъртък ще бъде организирана викторина на тема „Колко добре познаваме Хасково“, в която ще участват само чуждестранните гости.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
rusko
rusko
17.11.2009 17:47 17:47

BRAWO NA MEHANOTO

valeto
valeto
17.11.2009 21:52 21:52

ee mnogo sme dobri bee kakvi sme hubavi :roll: mnogo sme shtastlivi za radiotooo :wink:

mda
mda
18.11.2009 8:54 8:54

vapros na mnenie ma ne mislite li che e tepichko da se dade 11 hilqdi leva HILQdi za nekvo si radio?

Анонимен
Анонимен
22.12.2009 15:43 15:43

Да не е много разумно да се дават толкова пари за радио. Могат да се вложат в нещо по-разумно …
но си мислят на децата ще им е “ по-интересно “ и ще ходят на у4лище… :confused:

Back to top button