Регион

Предприемачи от Хасковско спечелиха финансиране

Семейна работилница за производство на тахан в Харманли стана големият победител в Академията за местни предприемачи – специално създадена програма за хора с бизнес идеи от тютюнопроизводителните региони в страната, сред които е и Хасковска област.

13 екипа представиха своите бизнес планове в София и се бориха за разпределянето на общия награден фонд от 25 000 лв., предоставен от голяма тютюнопреработваща компания. Преди да застанат пред журито, кандидатите преминаха през бизнес обучение, организирано в Хасково.

В много силна конкуренция бяха излъчени четирима победители, съобщават организаторите. Голямата награда от 10 000 лева и едногодишна менторска помощ спечели харманлийската таханджийница, за която Haskovo.info писа. Тя успешно продължава отдавнашната традиция в производството на тахан, който носи много ползи за здравето и е основна съставка в редица ястия и в съвременната кухня.

Награди

Академията за местни предприемачи насърчи с 5 000 лв. и проекта на Камен Бакърджиев от село Орешник, община Тополовград. Миналата година младият ландшафтен архитект се е завърнал в родното си село, за да отглежда и продава цветя. С топлия си климат районът се оказва подходящ и за производство на цветя. В изградените от Бакърджиев оранжерии растат различни видове теменужки, далии, бордюрни и балконски петунии, английски маргаритки, различни разсади за цветя. Наградата сега ще даде възможност за по-нататъшно развитие на проекта, наречен „Цветята на Камен“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button