Хасково

Данъчните в Хасково продадоха на търг 9 имота и 27 коли на длъжници

660 000 лв. от 36 търга на различни активи са събрали през миналата година публичните изпълнители, съобщават от офиса на НАП в Хасково.

Сумата е с 300 000 лв. повече в сравнение с 2018 г. и е влезнала в бюджета след продажбите на 9 недвижими имота и 27 превозни средства.

Най-много приходи – 475 000 лв. данъчните са събрали от търгове на сгради и земя, а най-доходоносна е била продажбата на хотелски комплекс в Родопите. Хотел, механа и лятна градина са били продадени през юли за малко над 340 000 лв.

Още 188 000 лв. са внесли през 2019 г. трима длъжници от региона след като НАП е организирала търгове на тяхна собственост заради неплатени задължения към бюджета. Продажбите са спрени, след като лицата са започнали погасяване на сумите, съгласно предвидена възможност в ДОПК, според която задълженията трябва да бъдат изцяло платени в рамките на 4 месеца.

От НАП в Хасково уточняват, че с приходите от подобни продажби частично или изцяло се покриват задълженията към бюджета на физически и юридически лица. За да не се стига до подобни мерки от страна на Агенцията, от там апелират при затруднение в плащането на дължими данъци и осигуровки, гражданите и фирмите да се свързват своевременно с публичните изпълнители от дирекция „Събиране“.

До края на февруари хасковските публични изпълнители ще проведат търгове на няколко леки автомобила на цени от 1 950 до 7 875 лв. и един товарен за 4 125 лв. Огледите им ще започнат на 17 февруари в Димитровград. Предстоят и две продажби на имоти извън Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button