Регион

Осем години от наводнението в село Бисер

На 6 февруари през 2012 година сутринта близо 3-метрова вълна залива село Бисер. Водата е от Язовир Иваново, чиято стена не успява да издържи на валежите от последните дни. Бедствието идва в селото рано сутринта.

В Бисер умират 6 души. Още четирима намират смъртта си в региона същия ден. Съборени са 56 къщи, а над 100 други са повредени и по-късно са съборени.

Бисер

Започват акции за събиране на помощи. Държавата обещава, че ще построи отново съборените къщи. 8 години по-късно нови домове са получили 34 семейства. За останалите 22 парите не стигнаха, а последствията от бедствието разединиха хората в селото.

Разследването за причините за трагедията мина през хасковската, военната, върховната и пловдивската прокуратура. В частни дела жители на селото успяха да осъдят община Харманли за милиони.

За трета година в Бисер не се отслужва панихида, нито ще се приготвя курбан, каза пред Haskovo.info кметът на селото Валентин Найденов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button