Регион

Все още има села без ток в Хасковско, пускат аварийни агрегати

Все още има 8 села без ток в Хасковска област, съобщават от областна администрация.

Това са Белица, Вълче поле, Лозен, Дъбовец, Малко Градище, Орлов дол, Светлина и Сива река. Аварийните екипи продължават отстраняването на проблемите.

Haskovo.info припомня, че заради снега, който събори стълбове и скъса електропроводи от снощи десетки села в региона бяха без ток. Преди обяд те бяха 27, както и квартал в Свиленград.

Междувременно от Електроразпределение – Юг съобщиха, че общо 60 аварийни екипа работят за възстановяване на електрозахранването в Югоизточна България. Дружеството осигурява 8 аварийни агрегата за най-засегнатите селища. Два от тях са доставени в общините Маджарово и Димитровград.

От ВиК предупреждават, че поради прекъсване на ел. захранването на помпени станции е възможно нарушаване на водоснабдяването на Маджарово и селата Горно поле, Вълче поле, Дъбовец, Малко Градище и Камилски дол.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Селянин
Селянин
07.02.2020 8:14 8:14

То в града няма ток в селата искате и на ЕВН да им тъттт майката!

Back to top button