Част от Хасково без ток заради аварии, неучебен ден в „Любен Каравелов“

Хасково

Няколко аварии са спрели тока в района на училище „Любен Каравелов“ в Хасково.

Първо се е повредил трансформатора, който захранва училището и общежитието на Езикова гимназия „Асен Златаров“. Всички служби са били вдигнати на крак. Спешно е бил доставен трансформатор от Стара Загора, който е бил монтиран с помощта на кран. Около 1 часа токът е бил пуснат.

Около 3:30 часа е станала нова авария в района, като и тази сутрин има абонати без ток. От ЕВН съобщиха за Haskovo.info, че повредата е в подземна кабелна линия, като сега се локализира аварията.

От Регионалното управление на образованието съобщиха, че заради проблемите с тока петък е неучебен ден за ОУ „Любен Каравелов“.
Занятия няма и в Детска градина 18.

По обяд от ЕВН съобщиха, че са отстранили аварията в Хасково.

От областна администрация пък съобщават, че в община Маджарово са паднали осем стълба, което е нарушило електроподаването към село Ефрем и е прекъснало захранването с ток на помпената станция. Маджарово е без вода. Селото ще бъде временно захранвано с агрегат. Продължават да се отстраняват аварии и по селата Дъбовец и Вълче поле, община Любимец и Орлов дол, община Тополовград.

От полицията пък съобщават за разкрита кражба на ток в Хасково. При проверка на ел. табло на булевард „Васил Левски“ експерт на ЕВН е установил грешка при измерването на използваната ел. енергия в размер на 88.29%. Таблото е собственост на хасковска фирма.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...